Birbirinden nefis kış yemekleri
Safranlı Baharatlı Kış Salebi
6 Kişilik
Malzemeler
Bir tutam safran
1 litre süt
2 tatlı kaşığı nişasta
2’şer çorba kaşığı bal ve tozşeker
1 tatlı kaşığı toz salep
Yarım paket vanilya
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 adet küçük boy zencefil
1 adet küçük boy zerdeçal
1 çay bardağı su
Safranlı Baharatlı Kış Salebi Yapılışı
SÜTÜ bir tencereye alıp, içine nişasta, bal, tozşeker, salep ve vanilya katın. Karıştırarak kaynatın ve bir kenara alın. Tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçalı 1 su bardağı kaynamış suyun içinde 5
dakika bekletin. Daha sonra sütün içine katın ve karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.