Çocuklara özel eğlenceli lezzetler
Çocuk bayramına sayılı günler kala çocuklarınıza özel hazırlayabileceğiniz ve yemesi bile eğlenceli olan bu sunumları sizler için derledik...
Top Kek tarifi:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı un
Üzerine: 1 kutu krema 3 çorba kaşığı pudraşekeri Renkli top şekerlemeler
Hazırlanışı: Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave ettikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın. Küçük kağıt kek kalıplarını, dağılmalarını önlemek için muffin kalıplarının içine oturtun. Hazırladığınız harçtan kağıt kek kalıplarının içine üçer çorba kaşığı doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakın. Eğer pişmediyse 5 dakika daha fırında tutup, çıkarın. Üzeri için krema ve pudraşekerini bir kasede karıştırın. Daha sonra bir sıkma kabına doldurun. Top kekler ılındıktan sonra kremayı üzerine sıkın. Renkli top şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.
Çocuklara özel eğlenceli lezzetler
Uğur Böcekli Sandviçler Tarifi:
2 adet domates
Yarım su bardağı zeytin ezmesi
4 adet sandviç ekmeği
Marul yaprakları
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı: Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun. Domateslerin üzerine önce ortadan ikiye çizgi daha sonra benekler yaparak uğur böceği şekli verin. 1 adet sandviç ekmeğini ortadan ikiye bölmeden kesin, içine marul yaprağı ve kaşar peyniri koyun. Diğer sandviç ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine uğur böceklerini yerleştirip, servis yapın.
Çocuklara özel eğlenceli lezzetler
Küçük-büyük herkes için hem eğlenceli hem lezzetli kurabiyeler!
Kurabiye tarifi:
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için:
1 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Margarin, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip, yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane yardımıyla hamurları 1 parmak kalınlığında açın ve dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın. Kurabiyelerin üzerini damla çikolata ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken çubuklara geçirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Çocuklara özel eğlenceli lezzetler
Renkli Makarna tarifi:
1 paket renkli makarna
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı
3-4 adet sosis
Arzunuza göre ketçap
1 çay bardağı konserve mısır
Tuz
Hazırlanışı: Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağı ile yağladıktan sonra servis tabağına alın. Sosisleri az suda haşlayın ve süzün. Halka şeklinde doğrayın. Sosis, ketçap ve mısırı makarnaya katıp, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Çocuklara özel eğlenceli lezzetler
Tombul Köfte tarifi:
500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süslemek için:
Marul yaprakları,
havuç,
biberli
zeytin
Hazırlanışı: Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, iri köfteler hazırlayın. Köfteleri önlü arkalı ızgara yapın ve servis tabağına alın. Marul yaprakları, havuç ve biberli zeytinle süsleyip, servis yapın.
Çocuklara özel eğlenceli lezzetler
Civciv tarifi:
1 kg patates
5-6 adet sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
Süslemek için:
Havuç,
zeytin ezmesi
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp süzüdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin. Beşamel sos için, bir tavada kızdırdığınız tereyağında unu kavurun. Sütü ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Beşamel sosu patatesin içine katın ve karıştırın. Sosisleri haşlayın ve halka şeklinde doğrayın. Patatesin yarısını civciv şeklinde bir kalıba yayın. Üzerine sosis ve kaşar peyniri serpin. Kalan patatesi sosisli karışımın üzerine yayın. Civcivi kalıbından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine çıkarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Servis tabağına aktarın. Havuçtan kanat, zeytin ezmesinden göz yaparak ikram edin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler