Fark etmeden diyet yapmak isteyenlere
Tuz tüketimi: Halk sağlığı çalışmaları ülkemizde beslenme açısından yüksek miktarda tuz tüketimi olduğunu göstermektedir. Tuz deyince aklımıza sofra tuzu yani sodyum klorür gelir. Sodyum besinlerde doğal olarak bulunan bir mineraldir. Beslenmenizde, sodyumun büyük bir kısmı yemeklere serpilen tuzdan değil, tüm besinlerden gelir. Unutmayınız ki, tuzlu besinleri tercih etmek, sonradan kazanılan bir özelliktir. Güvenli ve yeterli sodyum alımı için, yaklaşık ? tatlı kaşığı iyotlu tuz tüketimini aşmamanızı öneriyoruz. Eğer hipertansiyon probleminiz varsa potasyum klorür (KCL) içeren tuz önerebiliriz. Konserve besinler, turşu, sirke ile marine edilmiş besinler, şarküteri ürünleri daha fazla tuz içerir.