Karşı konulmaz lezzet kızartmalar

BULGUR KÖFTELİ SALATA(4 Kişilik)

Malzemeler:

Köfte için: 1 su bardağı ince bulgur 

250 gram kıyma, 1 çorba kaşığı un 

1 adet yumurta, 1 adet soğanın suyu 

Tuz, pulbiber, kimyon 

 

Kızartmak için: Sıvıyağ 

 

Salata için: 1 adet göbek marul 

1 demet roka 

Yarım çay bardağı dilimlenmiş biberli zeytin, tuz 

10-12 adet kiraz domates 

 

Sos için: 1 çorba kaşığı silme hardal 

Yarım kahve fincanı zeytinyağı 

1 diş rendelenmiş sarmısak 

2 çorba kaşığı balzamik sirke 

1 adet limonun suyu, tuz, karabiber

Yarım çay kaşığı tozşeker

Hazırlanışı:

Öncelikle köfte için derin bir kapta bulgur, kıyma, yumurta, soğan suyu, un, tuz, pulbiber ve kimyonu karıştırın. Köfte harcından küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük misket köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.Yıkanmış göbek marul ve rokayı, sularının süzülmesi için 10 dakika süzgeçte bekletin. Elinizle iri parçalar halinde koparıp, servis tabağına alın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Dörde bölünmüş kiraz domates ve biberli zeytini üzerine gelişigüzel serpip, tuzunu ayarlayın. Sos için tüm malzemeyi bir kapta iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...