Muzun lezzet verdiği 10 tarif
Muz Kremalı Kek
Malzemeler
175 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Krema için:
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı nişasta
2 adet muz
Muz Kremalı Kek Yapılışı
Margarini ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın. Yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. 20 cm çapında 2 adet kalıbı yağlayıp unlayın. Hamuru iki kalıba paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için, bir kaba tozşeker, süt, pirinç unu ve nişastayı alın. Ocağa oturtup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra için ezilmiş muzları ekleyin. Kekleri kalıplardan çıkarıp aralarına kremayı sürün. Üzerini pudraşekeri ile süsleyerek servis yapın.
Muzun lezzet verdiği 10 tarif
Karışık Meyveli Süt
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 adet muz
1 adet elma
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı bal
Üzerine: Pasta şekerlemesi
Karışık Meyveli Süt Yapılışı
Sütü blendere alın. Dilimlenmiş muzu ekleyin. Elmanın kabuğunu soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkıp, süte ekleyin. Hindistancevizi ve balı da katın. Tüm malzemeyi blenderden geçirin. Kapaklı bir kaba boşaltıp, üzerine pasta şekerlemesi serperek süsleyin.
TARİF DETAYMuzun lezzet verdiği 10 tarif
Muz Tatlısı
Malzemeler
4 adet muz
1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tarçın
Muz Tatlısı Yapılışı
Muzların kabuklarını soyduktan sonra bir çatalla iyice ezin. İçine yulaf ezmesi katıp karıştırın. Tarçın ilave edip, tatlıyı kuplara paylaştırın. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra, soğuk olarak servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet verdiği 10 tarif
Ballı Muzlu Milföy
Malzemeler
8 adet milföy hamuru
2 adet muz
8 çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Ballı Muzlu Milföy Yapılışı
Milföyleri 2'şer tane üstüste koyarak yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Pişen milföyleri fırından çıkarın. En üst kabuğundan, milföyün kendi boyutundan biraz küçük kare kesip, tek yaprak çıkarın. Bu kestiğiniz yerde açılan küçük boşluğa dilimlenmiş muzları yerleştirin. Üzerlerine 2'şer kaşık bal gezdirin. Ceviz serpip, servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet verdiği 10 tarif
Dondurmalı Kızarmış Muz
Malzemeler
1.5 su bardağı un
1 su bardağı + 2 çay kaşığı su
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
2 adet muz
Dondurma
Kızartmak için: 1 litre sıvıyağ
Dondurmalı Kızarmış Muz Yapılışı
Unu, suyu, yumurtanın sarısını, kabartma tozunu, tuzu ve tozşekeri bir kapta, 5'er dakika arayla, yaklaşık yarım saat karıştırın. 12 parçaya ayırdığınız muzları unlu karışıma bulayın. Kızgın sıvıyağda dış kısımları pembeleşene dek kızartın. Yanında dilediğiniz dondurma ile birlikte servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet verdiği 10 tarif
Muz Likörlü Meyve Salatası
Malzemeler
2 adet portakal
2 adet greyfurt
1 çay bardağı muz likörü
1 adet taze ananas
1’er salkım siyah ve beyaz üzüm
2 adet kivi
2 adet muz
250 gram çilek
1 adet armut
1 adet golden elma
Muz Likörlü Meyve Salatası Yapılışı
Birer adet portakal ve greyfurtun suyunu sıkıp bir kaba alın. Muz likörünü ilave edin. Ananasın kabuklarını bir bıçak yardımıyla kesip, iri parçalar halinde doğrayın. Likörlü karışıma ekleyin. Kalan portakal ve greyfurtun kabuklarını küçük doğrayıp karışıma katın. Salkımından ayırdığınız siyah ve beyaz üzümü ilave edin. Kabukları soyulup iri parçalar halinde doğranmış kivi, muz, çilek, armut ve golden elmayı da diğer meyvelere ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırıp buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet verdiği 10 tarif
Muz Kızartması
Malzemeler
300 g un
150 g pirinç unu
50 g kabartma tozu
50 ml ayçiçeği yağı
100 ml su
Muz Kızartması Yapılışı
Bütün malzemeyi bir kabın içine alın ve çırpma teliyle çırpın. Muzları soyun ve ortadan ikiye dikey olarak kesin. Kesilen muzları hamurla karıştırın. Grilliant ile 4. seviyede iki yu¨zu¨nu¨ de kızartın. Bal veya vanilya sosla servis edebilirsiniz.
TARİF DETAYMuzun lezzet verdiği 10 tarif
Muzlu Pasta
Malzemeler
4 adet muz
Kek için: 4 adet yumurta
3 çay bardağı tozşeker
Bir buçuk çay bardağı eritilmiş margarin
6 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Kreması için: 1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya
4 su bardağı süt
Muzlu Pasta Yapılışı
Yumurtaları tozşekerle köpük olana kadar çırpın. Önceden eritip soğuttuğunuz margarini ve yoğurdu yumurtalara ekleyin. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp, 24-25 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, içini çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin. Kekin alt kısmını, servis tabağına alıp kremanın yarısını üzerine sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip diğer kek parçası ile üzerini kapatın. Kalan krema ve muz dilimleri ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet verdiği 10 tarif
Muzlu Tiramisu
Malzemeler
3 çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta
1 çay kaşığı sapının ucuyla saf vanilya
200 gram labne peyniri
200 gram krema
2 adet yaprak jelatin
6 adet kedidili bisküvi
1 likör bardağı muz likörü
2 adet muz
Muzlu Tiramisu Yapılışı
Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın. Tozşekerin yarısını yumurtaların akı, diğer yarısını da sarısıyla çırpın. Sarısını çırptığınız kaba vanilyayı ekleyin. Ardından labne ve kremayı ekleyin. Kar haline getirdiğiniz yumurta akını ekleyin. Jelatinleri soğuk su içinde hafifçe yumuşatın. Ardından 3 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Erittiğiniz jelatini kremaya ekleyin. Kedidillerini likörle ıslatın. 30x30 cm'lik bir kalıbın dibine kremanın yarısını dökün. Üzerine kedidili bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin. Kalan kremayı da kalıba dökün. Arzuya göre kakao serpin. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
TARİF DETAYMuzun lezzet verdiği 10 tarif
Genç Kız Rüyası
Malzemeler
2 adet muz
3 top çikolatalı dondurma
3 top vanilyalı dondurma
4 çorba kaşığı bal
5-6 adet ceviz
Genç Kız Rüyası Yapılışı
Dondurmaları iki tabağa pay edin. Üzerlerine kabuğu soyulmuş muzları yerleştirin. Muzların üzerine bal gezdirin. Cevizle süsledikten sonra servis yapın.
TARİF DETAY