Salata tarifleri
Hardallı Elmalı Kereviz Salatası
Malzemeler
2 adet kereviz,
1 adet kırmızı elma
1 adet küçük boy havuç
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
1 çay kaşığı hardal tohumu
Sosu için: 2 çorba kaşığı hardal
1 çay kaşığı hardal tohumu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı yoğurt,
Tuz,
Karabiber Süslemek için:
Dereotu
1 adet küçük boy kırmızı elma
Hardallı Elmalı Kereviz Salatası Yapılışı
ÖNCELİKLE sos malzemesini bir kaseye koyup iyice çırpın ve kenara alın. Kereviz ve havucu soyduktansonra rendenin geniş tarafı ile rendeleyin ve kararmasınıönlemek için bekletmeden sosla karıştırın.Elmayı da kabuklarıyla birlikte rendeleyip, hemenkarışıma ekleyin. Bu şekilde buzdolabında yarım saatbekletin. Çıkarıp karıştırın ve servis tabaklarına payedin. Üzerine fındık ve hardal tohumu serpin. Elmadilimleri ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Salata tarifleri
Tabule
Malzemeler
1 demet maydanoz
Yarımşar demet dereotu ve nane
2 dal taze soğan
1 çorba kaşığı ince bulgur
1 çay bardağı tanelenmiş nar
5 adet kiraz domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Tabule Yapılışı
KIYILMIŞ maydanoz, dereotu, nane ve soğanı harmanlayıp servis tabağına alın. Bulguru 2 çorba kaşığı sıcak su ile ıslatıp, 2 dakika dinlendirin. Daha sonra salatanın üzerine serpiştirin. Nar ilave edip, kiraz domates yerleştirin. Tuzunu ayarlayın. Zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirip servis yapın.
Salata tarifleri
Cevizli Beyaz Hindiba Salatası
Malzemeler
4 adet hindiba
1 adet yeşil elma
1 adet armut, 1 adet portakal
Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gram rokfor peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu, tuz
Cevizli Beyaz Hindiba Salatası Yapılışı
BEYAZ hindibaları yıkayıp, sularını süzdürün ve kurulayın. Burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesin. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp servis tabağına alın. Elma ve armudu kabuklarıyla birlikte ince dilimleyip beyaz hindibanın üzerine ekleyin. Kararmalarını önlemek için üzerlerine limon suyu gezdirip karıştırın. Portakalın kabuklarını soyup, üzerinde kalan beyaz kısmını da temizledikten sonra küçük parçalar halinde dilimleyip salataya ekleyin. Küp doğradığınız rokfor peynirini salatanın üzerine yerleştirin. Cevizi serpin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Salata tarifleri
Mevsim Salatası
Malzemeler
5-6 yaprak maskolin yeşillik
1 adet avokado
1 adet Çengelköy salatalığı
2-3 dilim greyfurt
Sos için: 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Servis için:
2 dilim taze kaşar peyniri veya emmantel peynir
Mevsim Salatası Yapılışı
YIKANMIŞ yeşillikleri elinizle 2-3 parçaya bölüp servis tabaklarına yerleştirin. Ardından kabukları temizlenip küp doğranmış avokado ve salatalık ilave edin. Zarları çıkarılmış greyfurt dilimlerini ekleyin. Sos için tüm sos malzemesini çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp 2 dakika dinlendirin. Kalp şekli verilmiş peynirlerle süsleyip servis yapın.
Salata tarifleri
Mantar Sote
Malzemeler
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Tuz, kimyon, karabiber
Mantar Sote Yapılışı
SOĞANI jülyen şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısakla birlikte tavaya alın ve zeytinyağını ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Jülyen doğranmış kırmızı biber ve dolmalık biberi de ilave edip, birkaç kez çevirin. Mantarın zarını soyun ve sildikten sonra dilimleyin. Biberli karışıma ekleyin ve mantar suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Tuz, kimyon ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Salata tarifleri
Kırmızı Pancar Salatası
Malzemeler
1 adet büyük boy kırmızı pancar
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2-3 çorba kaşığı lor peyniri
2 çorba kaşığı krema veya kaymak
2 diş sarmısak, 2 dal taze soğanın yeşil yaprakları
5-6 dal dereotu veya nane
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Servis için:
8-10 dal dereotu
Kırmızı Pancar Salatası Yapılışı
PANCARI tencereye yerleştirin. Üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Limon suyu ve tuz ekleyip haşlayın. Pancarın kabuklarını soyup, incecik yuvarlak şekilde kesin. Streç filmle kaplanmış orta boy bir kasenin tabanını ve yanlarını pancarla kaplayın. Kalanları da aynı şekilde başka kaplara hazırlayın. Ayrı bir yerde limon kabuğu, lor peyniri, krema, dövülmüş sarmısak, kıyılmış soğan, dereotu, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı kaselerin içlerine bastırarak yerleştirin. Üzerlerine bir parça pancar yerleştirin. Streç filmle kaplayıp, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servis tabaklarına ters çevirip, streç filmi çıkarın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Aşçının notu: Salatayı hazırlarken lor peyniri yerine labne peyniri veya yumuşak keçi peyniri de kullanabilirsiniz.