Kışın bolca tüketiriz ama bu faydasını ilk defa öğreneceksiniz!
Kış aylarının en lezzetli çorbalarından biri olan tarhananın faydaları saymakla bitmiyor.
Vitamin ve mineral açısından zengin olan tarhana çorbası, buğday unu, yoğurt, maya, domates, biber, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatların yoğurulduktan sonra kurutulmasıyla elde edilen çok besleyici bir çorbadır.
Mayalama yani fermantasyon sonucu elde edilen tarhana her yaş grubu tarafından rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir.
Kışın bolca tüketiriz ama bu faydasını ilk defa öğreneceksiniz!
İşte tarhana çorbasının bilinmeyen faydaları:
- Bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler vardır.
- Tarhananın vücuttaki fazla tuzu da attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını artırdığını, kanda şeker seviyesini ortaladığını kaydediyorlar.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Damar tıkanıklığı ve daralmasını önler.
TARİF DETAYKışın bolca tüketiriz ama bu faydasını ilk defa öğreneceksiniz!
- Doğal tokluk hissi verdiğinden dolayı zayıflama ilacıdır.
- Birçok yiyecekte olmayan P ve K vitaminlerini içerir, P vitamini kanamaları önler ve yumuşatır, K vitaminide kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırır.
- Bağırsak temizlemede birebirdir.
TARİF DETAY