Yaz misafirlerine
ORMAN MEYVELİ TURTA(8 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için: İki buçuk su bardağı un
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
Bir tutam tuz
İçi için: 600 gram dondurulmuş karışık
orman meyvesi (böğürtlen, frenk üzümü, yaban mersini, çilek)
10 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alarak elinizle iyice yoğurun. Hamurun 2/3'lük kısmını alıp merdane ile kalıbınızın kenarlarını da örtebilecek büyüklükte açın. Sonra yağlanmış turta kalıbına alıp, elinizle düzeltin. İç malzemenin meyvelerini kullanmadan 15 dakika önce geniş bir kaba alıp çözülmeleri bekleyin. Daha sonra fazla sularını akıtıp üzerine tozşeker, tereyağı ve buğday nişastasını ekleyip harmanlayın. Karışımı tuta kabına boşaltın. Kalan hamur parçasını da kalıbı büyüklüğü kadar açın. Sonra bir kurabiye kalıbı ile hamurdan 4 parça kesip çıkarın. Hamuru tartın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yaz misafirlerine
KREMALI PATLICAN ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet patlıcan
1’er adet havuç ve kabak
250 gram piliç göğsü
4 çorba kaşığı krema
3’er çorba kaşığı tereyağı ve un
8 su bardağı su
Tuz, beyazbiber
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Daha sonra doğrayıp hafifçe ezin ve kenara alın. Diğer taraftan kabuğunu soyduğunuz havucu ve kabağı bir tencereye alın. Üzerine tavuk etini ve suyu da ekleyip birlikte yarım saat haşlayın. Daha sonra tereyağını bir tencerede eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuğu haşladığınız suyu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Haşladığınız tavuk, havuç ve kabağı küp doğrayıp tencereye ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Patlıcanları da ilave edip 5 dakika sonra kremayı katın. Karıştırıp ocaktan alın. Küçük bir tavada tereyağın eritip pulbiber ve naneyi yaktıktan sonra çorbaya dökerek servis yapın.
Yaz misafirlerine
MANTARLI KRUVASAN(6 Kişilik)
Malzemeler:
İçi için: 2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
100 gram mantar
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Hamuru için: 3 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı, tuz
Üzeri için: 1 adet yumurta
Yapılışı:
İç harcı hazırlamak için, tereyağını eritip yemeklik doğramış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine doğranmış mantarları ve ince kıyılmış sivri biberi ilave edin. 10 dakika kavurduktan sonra unu ekleyin. 5 dakika sonra da süt ve suyu ilave edin. Tuzunu ve biberini ekledikten sonra 5 dakika daha pişirip altını kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra harcı kenara alın. Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuz ekleyin. Azar azar suyunu da ekleyerek yoğurun. Hamuru bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölün. Her parçayı 25-30 cm çapında açın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip açtığınız hamurların üzerine sürün. Daha sonra 3 parmak genişliğinde olacak şekilde boydan boya şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri rulo halinde yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırın ve yeniden kahve tabağı büyüklüğünde açın. Hazırladığınız harcı içine koyup kapatın ve şekillendirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
Yaz misafirlerine
YEŞİL PÜRELİ SOMON(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 dilim somon
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Püre için: 2 adet patates
4 çiçek brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 dal maydanoz
1 dal fesleğen, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı:
Patates ve brokolileri ayrı ayrı haşlayıp geniş bir kaba alın. Tereyağı ve sütü bir kaba alıp ısıtın. Daha sonra patateslerin bulunduğu kaba ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz, fesleğen, tuz ve karabiber ekleyip hep birlikte blenderden geçirin. Somonlar için; yumurtayı çırpıp tuz ve toz kırmızıbiber ilave edin. Una da karabiber ve tuz ekleyin. Somon dilimlerini önce una bulayın. Daha sonra yumurtaya ve yeniden una bulayıp sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Yeşil püreyi servis tabağına alıp somonla birlikte servis yapın.
Yaz misafirlerine
KARAMELLİ ELMA ŞEKERİ(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yeşil elma
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su, 6 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı esmerşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için: Yarım su bardağı
kıyılmış badem şekeri
Yapılışı:
Tozşeker, su, süt ve tereyağını yapışmaz yüzeyli derin bir tavaya alıp ocağa oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Üzerinde köpükler oluştuğunda esmerşeker ve limonu ilave edin. Karışım açık karamel rengini alınca tavayı ocaktan almadan elmaları karamele bulayın. Üzerlerine kıyılmış badem şekeri serpin. Nane yaprakları ile süslenmiş çöp şişlere batırarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler