Doğru yemekle doğru şarap
Sake ve sushi: Sushi'nin yanında bir tür pirinç şarabı olan Sake içilmelidir. Genellikle beyaz şarap renginde olan Sake, hafif ekşimsi aroması ve ağızda bıraktığı
Kırmızı şarap ve biftek: Az pişmiş enfes biftek ve patates püresinden oluşan bir akşam yemeğinin yanında, gövdeli ve olgun kırmızı şarapları tercih etmelisiniz.
Beyaz şarap ve balık: Balığa eşlik eden en iyi içkinin rakı olduğu bir gerçektir; ancak olur da balıkla şarap içmek isterseniz, tercihinizi, asidi az, uzun beyaz şaraplardan yana kullanabilirsiniz.
Köpüklü şarap ve puding: Yemeğin sonunda servis edilen tatlı bir pudinge, bir kadeh köpüklü şarap ya da dömisek beyaz şaraptan daha iyi uyum sağlayacak başka bir şey düşünemiyoruz