Sofra
Akşam yemeklerinize sağlık ve lezzet katacak kabak mücver tarifi

2-4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet kabak

    Yarımşar demet dereotu, soğan ve maydanoz

    2 adet yumurta

    1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir

    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    1 çay bardağı un

    1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı tuz

    Kızartmak için:

    Zeytinyağı

Kabakları rendeleyin ve bir süzgece alarak fazla suyunu sıkın. Dereotu, taze soğan ve maydanozu ince doğrayın. Bir karıştırma kabında rendelenmiş kabakları, doğranmış yeşillikleri, yumurtaları, beyaz peyniri, kaşar peynirini, unu, kabartma tozunu, karabiberi ve tuzu alıp, iyice karıştırın.
Bir tavada yağı ısıtın. Karışımdan kaşık yardımıyla alarak tavaya bırakın ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak veya ılık olarak, yoğurt eşliğinde servis yapın.