MALZEMELER
3 adet kabak
Yarımşar demet dereotu, soğan ve maydanoz
2 adet yumurta
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Kabakları rendeleyin ve bir süzgece alarak fazla suyunu sıkın. Dereotu, taze soğan ve maydanozu ince doğrayın. Bir karıştırma kabında rendelenmiş kabakları, doğranmış yeşillikleri, yumurtaları, beyaz peyniri, kaşar peynirini, unu, kabartma tozunu, karabiberi ve tuzu alıp, iyice karıştırın.
Bir tavada yağı ısıtın. Karışımdan kaşık yardımıyla alarak tavaya bırakın ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak veya ılık olarak, yoğurt eşliğinde servis yapın.