Sofra
Akşam yemeklerinde lezzetli tarifiyle kızarmış yeşil fasulye

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram taze yeşil fasulye

    1 su bardağı tam buğday unu

    Yarım su bardağı mısır nişastası

    Yarım tatlı kaşığı tuz

    1 tatlı kaşığı karabiber

    Yarım tatlı kaşığı toz sarımsak

    Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber

    1 su bardağı soğuk soda veya su

    Kızartmak için:

    Ayçiçek yağı

Fasulyeleri yıkayın ve uçlarını kesin. Uzunluğu fazla ise ikiye bölebilirsiniz. Bir kasede un, mısır nişastası, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve kırmızıbiberi karıştırın. Kuru karışıma soğuk soda veya suyu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Derin bir tencereye yağı koyun ve ısıtın. Fasulyeleri hamura batırın ve fazla hamurun süzülmesi için hafifçe sallayın. Sıcak yağda fasulyeleri altın rengi alana kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alın. Küçük bir kasede yoğurt, salça, acı sos, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Kızarmış yeşil fasulyeleri dip sos ile birlikte soğuk olarak servis yapın.