Sofra
Lezzetli ve pratik tarifiyle patlıcana sarılı çipura tarifi sofralarınıza şıklık ve renk katacak

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Balık için:

    2 adet temizlenmiş çipura

    1 yemek kaşığı mısır unu

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 çay kaşığı deniz tuzu

    Patlıcan için:

    2 adet şerit dilimlenmiş kemer patlıcan

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı bal

    Yarımşar çay kaşığı deniz tuzu ve pul biber

    Salatası için:

    Yarımşar demet kıyılmış roka ve maydanoz

    2 adet dilimlenmiş domates

    Birer adet dilimlenmiş kırmızıbiber ve yeşil biber

    1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

    1 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı pul biber

    1 çay kaşığı tuz

Mısır unu ve deniz tuzunu karıştırıp çipuralara bulayın. Tavada zeytinyağında iki taraflarını da 15 dakika pişirin. Patlıcan için bir kasede zeytinyağı, bal, tuz ve pul biberi karıştırın. Patlıcan şeritleri üzerine bu sosu sürün. Yağsız tavada iki taraflarını da altın rengi alana kadar pişirin. Salata için salata malzemelerini karıştırıp servis tabağına zemin yapın. Çipuraları patlıcan şeritleri ile sarıp salata üzerinde sıcak olarak servis edin