2 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
50 gram tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 adet vanilya
80 gram bitter çikolata
2 adet yerli muz
10 adet hurma
SÜSLEMEK İÇİN
Antep fıstığı
Yumurta ve şekeri derin bir kaba alın. Mikser yardımı ile iyice çırpın. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağını ilave edip karıştırın. Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı katıp karıştırın.
Kıyılmış çikolata, küp doğranmış muz ve 10 dakika sıcak su ile ıslatılıp küp doğranmış hurmayı ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Karışımı yağlanmış küçük boy fırın kabına boşaltın. Üzerini kaşığın tersi ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerlerine Antep fıstığı serpip servis yapın.