Sofra
Pratik hazırlanışı ve çıtır çıtır tarifiyle çıtır bamya

4 Porsiyon
25 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram büyük boy taze bamya

    2 adet yumurta

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 su bardağı mısır unu veya galeta unu

    1 çay kaşığı karabiber

    Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

    1 çay kaşığı tuz

    Yoğurt sosu için:

    1 su bardağı yoğurt

    1 diş ezilmiş sarımsak

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1 çay kaşığı nane

    Yeteri kadar tuz

Bamyaları yıkayıp iyice kurulayın ve saplarını kesin. Bir kasede yumurtaları ve zeytinyağını çırpın. Başka bir kasede mısır unu veya galeta ununu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile karıştırın. Bamyaları önce çırpılmış yumurta ve zeytinyağı karışımına ardından mısır unu karışımına bulayın.

Bamyaları tepsiye tek kat halinde dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika, altın rengi alıp çıtırlaşana kadar pişirin. Yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu, naneyi, tuzu bir kasede karıştırın. Bamyaları servis tabağına alın ve yanında hazırladığınız yoğurt sosuyla birlikte ve soğuk olarak servis yapın.