500 gram büyük boy taze bamya
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı mısır unu veya galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yoğurt sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı nane
Yeteri kadar tuz
Bamyaları tepsiye tek kat halinde dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika, altın rengi alıp çıtırlaşana kadar pişirin. Yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu, naneyi, tuzu bir kasede karıştırın. Bamyaları servis tabağına alın ve yanında hazırladığınız yoğurt sosuyla birlikte ve soğuk olarak servis yapın.