100 gram körpe ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet közlenmiş kırmızıbiber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı tam buğday unu
10 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp tereyağı eriyene kadar ısıtın. Üzerine kabukları soyulup küçük doğranmış biber ve kıyılmış sarımsağı ekleyip soteleyin.
Acı biber salçasını da ilave edip sotelemeye devam edin. Un katıp kokusu gidene kadar kavurun. Tavuk suyunu koyun ve tencerenin kapağı kapalı olarak, ara sıra karıştırarak kaynatın.
Tuz ve karabiberini ayarlayın. Blender'de çekip içine ince doğranmış ıspanağı ekleyerek karıştırın. Ocaktan alıp 2-3 dakika dinlendirin. Servis tabaklarına pay edip, üzerlerine kaşar peyniri serpin. Ekmekle birlikte sıcak olarak servis yapın.