Sofra
Pratik ve lezzetli tarifiyle ailecek çok seveceğiniz sağlıklı karpuzlu pratik dondurma tarifimiz

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 adet orta boy karpuz

    3-4 adet çilek

    1 çay bardağı süt

    1 yemek kaşığı bal

    1 tatlı kaşığı limon suyu

Karpuzun kabuklarını temizleyin. Dilimleyip çekirdeklerini çıkarın. Dilimleri küçük parçalar halinde doğrayın. Doğranmış karpuz parçalarını bir blender veya mutfak robotuna koyun. Kalan malzemeyi ilave edin. Karpuzu püre haline gelene kadar blender'de çekin. Karpuz püresini bir süzgeçten geçirerek fazla poasyı ve büyük parçaları ayırın. Bu adım, daha pürüzsüz bir dondurma elde etmenizi sağlar.

Püreyi dondurma kalıplarına dökün. Eğer dondurma kalıbınız yoksa, porsiyonluk muffin kalıpları da kullanabilirsiniz. Dondurma çubuklarını kalıpların ortasına yerleştirin. Kalıpları dikkatlice dondurucuya yerleştirin. Yaklaşık 6-8 saat boyunca dondurun.