Sofra
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Çeşme damla sakızlı kurabiye tarifi.

4-6 Porsiyon
15 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    125 gram oda sıcaklığında tereyağı

    1 su bardağı pudra şekeri

    1 adet yumurta

    2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt

    1 paket vanilya

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    1 çay kaşığı dövülmüş Çeşme damla sakızı

    3 su bardağı tam buğday unu

Karıştırma kabında tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Yoğurdu, vanilyayı ve dövülmüş
damla sakızını ekleyin. Kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığını hamurları bir kaba koyduğunuz pudra şekerine bulayın ve her tarafının pudra şekeri ile kaplanmasını sağlayın. Pudra şekerine buladığınız hamurları pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene ve üzerlerinde çatlaklar oluşana kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.