Sofra
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle incir reçeli...

10-12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 kg reçellik incir

    500 gram toz şeker

    1 çay bardağı su

    1 adet çubuk tarçın

    Yarım limonun suyu

    Servis için:

    2-3 dilim tam tahıllı ekmek

    2 yemek kaşığı mascarpone peyniri veya tereyağı

İncirleri yıkayın. Geniş bir tencereye aktarıp, üzerine şekeri ekleyin. Bu şekilde bir gece bekletin.

Ertesi gün tencereyi ocağa oturtup, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra tarçını da içine atarak 25-30 dakika daha pişirin. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın.

Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edip, karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Reçeli sıcakken kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.

Ekmek üzerine dilediğiniz peyniri sürün. Reçel ilave edip servis yapın.