Sofra
Pratik hazırlanışıyla ekmek üstü tariflerimizden kabaklı bruschetta

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 adet dilimlenmiş baget ekmek

    2 adet girit kabağı

    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

    3 diş sarımsak

    100 gram beyaz peynir veya ricotta

    3-4 dal roka

    3-4 dal taze fesleğen veya nane

    Tuz ve karabiber

Ekmek dilimlerini fırın tepsisine yerleştirin ve her iki tarafını da hafifçe zeytinyağı ile fırçalayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
Halka dilimlenmiş kabakları bir kapta 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Izgara tavasında veya
normal tavada kabakları her iki tarafı da hafifçe kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız ekmek dilimlerinin üzerine kalan 1 adet sarımsağı iyice sürün. Pişmiş kabak dilimlerini yerleştirin. Üzerine beyaz peynir veya ricotta ekleyin. Taze roka ve isterseniz fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.