Sofra
Pratik hazırlanışı ve renkli tarifiyle sofralarınıza lezzet katacak kızılcık marmeladı.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 kg kızılcık

    1 su bardağı su

    1 kg toz şeker

    Yarım limonun suyu

Kızılcığı yıkayın. Derin bir tencerenin içine aktarın. Üzerine suyu ekleyin. Tencereyi ocağın üzerine oturtup kısık ateşte pişmeye bırakın. Kızılcıklar yumuşayana dek pişirmeye devam edin.

Yumuşadıktan sonra kevgirden geçirip çekirdeklerini çıkarın. Blender'den geçirip, püre kıvamına getirin. Üzerine şekeri ve limon suyunu ekleyin. Kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Sıcakken kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Güneş görmeyen ve serin bir ortamda muhafaza edin.