1 kg mürdüm eriği
1 kg toz şeker
1 adet çubuk tarçın
3-4 adet karanfil
Yarım limonun suyu
Mürdüm eriğini yıkayıp, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Bu şekilde bir gece boyunca dinlendirin.
Ertesi gün ocağa oturtup, ağır ateşte tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak şekeri eritin. Şeker tamamen eriyince, ocağın altını biraz açın. Kaynamaya başlayınca içerisine tarçın ve karanfil ekleyin. Üzerinde oluşan köpüğü kaşık ile alın. Bu şekilde 20-25 dakika boyunca koyu kıvama gelene kadar kaynatın.
Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Kavanozlara sıcakken koyup, ağzını kapatıp serin bir yerde saklayın. Dilediğiniz zaman servis yapın.