Sofra
Sağlıklı ve farklı bir reçel denemek isteyenler için patlıcan reçeli tarifimiz

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 kg olgunlaşmamış küçük boy patlıcan

    1-2 adet limon tuzu

    1.5 kg toz şeker

    2 su bardağı su

    3-4 adet karanfil

    Yarım limonun suyu

Patlıcanı soyup, sapını oval şekilde kesin. Patlıcanın üzerine 2-3 yerinden bıçakla çentik atın. Derin bir kabın içerisine koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerine bir ağırlık koyun. 2-3 saat bekleyin. Suyunu süzün.

Derin ve geniş bir tencereye patlıcanları alın. Üzerini geçecek kadar su ve limon tuzunu ekleyin. 15 dakika kaynamaya bırakın.

Patlıcanı akan sudan geçirin. Elinizle sıkıp,bezin üzerinde kurumaya bırakın.

Derin bir tencereye şeker, su ve karanfili ekleyin. Ağır ateşte kaynamatın. Limon suyunu ekleyin.

Şerbetin içerisine patlıcanı aktarın. Kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Sıcakken kavanoza doldurun. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edin.