1 kg şeftali
Yarım su bardağı badem
1 su bardağı toz şeker
Şeftaliyi yıkayın. İkiye kesip çekirdeğini çıkartın. Derin bir tencerenin içerisine aktarın. Tencereyi ocağa oturtup, kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar kaynatın ve altını kapatın.
Bu sırada bademi bir kasenin içerisine alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su dökün. 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda suyunu süzüp kabuklarını soyun.
Yumuşayan şeftaliyi tencerenin içerisinde blender ile tamamen püre kıvamına gelene kadar çekin. Üzerine şekeri ekleyip, karıştırın ve pişirmeye devam edin. Şeker eriyip, tüm malzeme bütünleşince ocağın altını kapatın.
Bademi marmeladın içine ekleyip, karıştırın. Marmelat sıcakken kavanoza doldurun. Ağzını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. Dilediğiniz zaman servis yapın.