Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği, Anadolu'nun özellikle Karadeniz bölgesine özgü, mısır unuyla hazırlanan geleneksel bir ekmektir. Yoğun dokusu ve hafif tatlımsı aromasıyla, bu ekmek hem sade olarak hem de yemeklerin yanında tüketilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları geniş bir kaba kırın. Üzerine toz şeker ve yoğurt ilave edip çırpın. Ayçiçek yağı, dövülmüş fındık ve karbonatı ilave edin. Azar azar un ekleyerek elinizle hamuru yoğurun. Bekletmeden, küçük boy bir kelepçeli kalıba yerleştirin.
  • 2
    Elinizle düzeltip, üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde kesikler atın. Fındık serpin. 10 dakika dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.