12 adet baklava yufkası
HARÇ İÇİN:
1 adet soğan
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Birer çay kaşığı tuz, toz kırmızıbiber ve kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
SOS İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Harç için soğanı Arnica Rapid Pro mini doğrayıcıda çekin. Soğan ve kalan harç malzemesini tencereye alıp soteleyin.
Sos için tereyağını sos tenceresinde eritin. Ocaktan alın. Ilınınca süt ve ayçiçek yağını ilave edin. İyice karıştırın. Dört adet baklava yufkasının aralarına sostan sürüp üst üste yerleştirin.
En üst kata sos sürmeden harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Kalan sosu böreklerin üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.