Sofra
Antalya portakallarıyla yapılan bu tarifimiz sofralarınıza renk ve lezzet katacak.

6-8 Porsiyon
40 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yumurta

    1 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı süt

    1 su bardağı zeytinyağı

    2 adet Antalya portakalının suyu ve rendelenmiş kabuğu

    2.5 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Orta boy kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Yumurta ve toz şekeri mikserle köpük olana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın. Sıvı karışıma azar azar ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
Şerbet için portakal suyu ve toz şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın. Ilık kekin üzerine soğumuş şerbeti dökün. Kekin şerbeti iyice çekmesi için en az1-2 saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.