KEK İÇİN
250 gram toz şeker
150 gram tereyağı (oda ısısında)
6 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
4 yemek kaşığı kakao
300 gram elenmiş un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
240 ml süt
ARA KATLAR İÇİN
500 gram vanilyalı dondurma
Vişne veya kiraz
SÜSLEMEK İÇİN
Vişne veya kiraz
Eritilmiş sütlü çikolata
Kek için için toz şeker ve tereyağını krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya özütünü katın.
Ayrı bir yerde elenmiş un, tuz, kakao ve kabartma tozunu karıştırın. Tereyağlı karışıma biraz unlu karışımdan biraz sütten ilave ederek yavaşça karıştırın.
Karışımlar bitene kadar işleme devam edin. 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp pandispanya karışımını kalıba doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Enine üç parçaya kesin. İlk parçanın üzerine dondurmanın yarısını yayın.
Üzerine bolca çekirdeği çıkarılmış vişne veya kiraz ekleyip hafifçe üzerlerine bastırarak batmasını sağlayın. Diğer parça keki üzerine yerleştirip kalan dondurma ve meyvelerle aynı işlemi tekrarlayın.
Üzerine son kek parçasını yerleştirin. Eritilmiş çikolatayı kekin üzerine gezdirin. Taze vişne veya kirazlarla süsleyip servisi yapın.