Sofra
Datça'nın meşhur bademi ile yapılan bu kurabiye ağızınızda kıyır kıyır dağılacak.

6-8 Porsiyon
25 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram oda sıcaklığında tereyağı

    1 su bardağı pudra şekeri

    1 su bardağı nişasta

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    3 su bardağı un

    2 su bardağı Datça bademi

Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alacak.

Bademleri hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın