Elmalı Bisküvi

Ağızda dağılan leziz elmalı kurabiye tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pötibör bisküvileri kenarları yüksek, kare veya dikdörtgen, bir fırın kabının içine dizin. Üzerine kabukları soyulmuş ve çok ince yarım ay şeklinde doğranmış elma dilimlerini yayın.

  • 2

    Dövülmüş ceviz ve tarçın serpin. Ayrı bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Hamuru cevizlerin üzerine yayın.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Hamurun pişip pişmediğini bıçakla kontrol edin (içine batırdığınız bıçakta hamur kalmıyorsa pişmiş demektir). Fırından çıkartıp ılınması için kenara alın. Ilındıktan sonra su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak ve ay şeklinde parçalar kesin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.