Kahke
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kaba sütü aktarın. Üzerine ayçiçek yağı katıp karıştırın. Ardından toz amonyağı ekleyin. Toz şekeri ilave edip malzemeyi çırpma teliyle iyice çırpın. İçine unu ekleyip, hamur özleşene dek yoğurun.
-
2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurlara parmak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerilerine fırça yardımıyla pekmez sürün. Bol susam serperek, ısıtılmış 200 derece fırında, altlı üstlü pembeleşene dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL