Lokumlu Kurabiye
Lokumlu kurabiye, tatlı lezzetiyle çay saatlerinde sıkça tercih edilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle lokumları ortadan ikiye kesip, bir kenara alın. Daha sonra karıştırma kabına un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu koyup, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, tereyağı, yumurta ve toz şekeri ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun (hamur ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edin). Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20-25 dakika dinlendirin.
-
2
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan 3x3 cm'lik kare parçalar kesin ve ortasına yarım lokum koyun. Her parçanın karşılıklı iki ucunu birleştirip, parmağınızla bastırarak kapatın.
-
3
Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL