Öncelikle lokumları ortadan ikiye kesip, bir kenara alın. Daha sonra karıştırma kabına un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu koyup, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, tereyağı, yumurta ve toz şekeri ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun (hamur ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edin). Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20-25 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan 3x3 cm'lik kare parçalar kesin ve ortasına yarım lokum koyun. Her parçanın karşılıklı iki ucunu birleştirip, parmağınızla bastırarak kapatın.
Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.