HAMUR İÇİN
125 gram yumuşak tereyağı
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı un (200 gram)
1 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
ÜZERİ İÇİN
15-20 adet fındık
Hamur için tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. İyice yoğurun. Toparlayıp üzerini örtün ve oda ısısında 20 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp ortalarına parmağınızla hafifçe bastırarak çukur oluşturun.
Bu çukurların içine tane fındık yerleştirin. Hamurları aralıklı olarak pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.