1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
150 gram oda ısısında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
225 gram un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
SOS İÇİN
1.5 limonun suyu
Yarım su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri
Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ve mikserin düşük devrinde çırparak ekleyin.
Un, kabartma tozu ve tuz ekleyip karıştırın. Limon kabuğu ilave edip karıştırdıktan sonra orta boy dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
Sürenin sonunda kekin orta kısmına kürdan batırın. Hamurun kürdana yapışıp yapışmadığını kontrol edin. Yapışmıyorsa fırından çıkarın
. Keki kalıbından çıkarmadan spatula ile kenarlarından geçip kek kalıbından çıkmasını kolaylaştırın. Sos için limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.
Kek sıcakken sosu üzerine gezdirin. Ilınıncaya kadar bekletip üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis edin.