2 adet orta boy haşlanmış pancar
1.5 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı Hindistan cevizi unu
2 yemek kaşığı bal
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 avuç ince kırılmış badem içi
ÜZERİ İÇİN
1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
1 paket (80 gramlık) sütlü çikolata
3-4 yemek kaşığı yulaf
Haşlanmış pancarları püre haline gelene kadar mutfak robotunda ezin. Püreyi geniş bir kaba alıp diğer tüm malzemeyi ekleyin.
Ele yapışmayan bir karışım elde edince harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Daha sonra geniş bir kaba dizin ve derin dondurucuda 30 dakika dinlendirin.
Sütlü çikolatayı ve bitter çikolatayı ayrı kapların içinde benmari usulü eritin. Pancar toplarını 3 bölüme ayırın. Birinci bölümündekilerin üstünü sütlü çikolataya batırın.
Üzerlerine bitter çikolata ile ince çizgiler yapın. Pancarlar buzluktan çıktığı için çikolata hemen donacaktır. Kalanları da yulafa bulayıp tamamını derin dondurucuda 4-5 dakika bekletip servis yapın.