ENGİNAR CACIĞI İÇİN
2 adet çanak enginar
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı kabuksuz badem
400 gram süzme yogurt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber
ÜZERİ İÇİN
8-10 adet renkli kiraz domates
1 diş sarımsak
3 dal maydanoz
Yarım kırmızı soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balsamik sirke
Yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiber
SERVİS İÇİN
1 tatlı kaşığı nane
Enginar cacığı için enginar ve sarımsağı rendeleyin. Bademleri bıçak yardımı ile irice kıyın. Yoğurtları çırpın. Tüm malzemeyi bir kaseye alıp iyice karıştırın.
Daha sonra servis tabağına alın. Üzeri için domatesleri dilimleyip geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz ve soğanı ilave edin.
Zeytinyağı ve sirkeyi katın. İyice harmanlayın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Cacığın üzerine koyup, nane serpin ve servis yapın.