Ev Yapımı Lahmacun
Mis gibi baharatlarla harmanlanan kıymalı harcı, incecik hamuruyla buluşturan ev yapımı lahmacun, geleneksel lezzeti evinizde yaşatır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derince bir kabın içinde unun ortasını açtım içine 1 yemek kaşığı şeker ,maya ve tuzu koydum daha sonra azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurdum yaklaşık 30 dakika kadar beklettim.Hamuru beklemeye aldığımda iç harcı hazırladım ben iç harç için gerekli malzemeleri biraz kolaya kaçarak rondoda çektim.
-
2
Mayalanan hamurumdan 10 tane beze yaptım ve hamurlarımı 5 dakika kadarda beze şeklinde dinlendirdim .Bezelerimi bir kahvaltı tabağı büyüklüğünde açtım üzerine harcı yaydım ve teflon tavamda yaklaşık 3 dakika kadar pişirdim ancak üzerilerinin tam pişmediğini düşündüm ve 200 dereceye ayarlı fırında 3 dakika kadarda üstlerini pişirdim
-
3
Ben fırınımdaki rezistans probleminden dolayı altlarını tavada pişirmeyi tercih ettim .Siz direk fırında veya tavada pişirebilirsiniz.sonuç olarak ailecek beğendiğimiz bir lezzet ortaya çıktı..Afiyet olsun arkadaşlar..
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL