TABANI İÇİN
3 paket yulaflı bisküvi(1 paket: 133 gram)
Yarım çay bardağı süt
PEYNİRLİ KISIM İÇİN
3 yemek kaşığı tereyağı
600 gram labne peynir
5 adet yumurta
200 gram süzme yoğurt
3/4 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 su bardağı iri parçalar halinde kırılmış ceviz
SOSU İÇİN
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım paket krema
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip sütle yoğurun. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin.
Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Cevizi de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 55 dakika pişirin. Cheesecake'i bir gece buzdolabında bekletin. Sosu için çikolatayı elinizle kırıp benmari usulü eritin. Erimeye başladıktan sonra kremayı döküp karıştırın.
Ilındıktan sonra cheesecake'in üzerine döküp 1 saat dinlendirin. Çikolata soğuyunca dilimleyerek servis yapın.