Enginar Salatası
Tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz işte o salata tarifi! Enginar Salatası tarifimiz şimdi sizlerle...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarlardan birini boylamasına ikiye kesin. Daha sonra her parçayı dörde bölün. İç kısımlarındaki tüylü kısmı bıçakla çıkarın. Limonu ikiye bölün. Enginarların kararmalarını önlemek için, ikiye böldüğünüz limonu tuza batırıp üzerlerine sürün.
-
2
Diğer enginarı da aynı şekilde hazırlayıp hepsini bir tencereye alın. Üzerine su, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek 15 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra servis tabağına aktarın.
-
3
Kuşkonmazların uç kısımlarını temizleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam karabiber ekleyip 15 dakika bekletin. Daha sonra bir tavaya aktarıp sote edin. Kuşkonmazları tavadan alın. Aynı tavaya küp doğranmış kırmızı ve sarı biberi ekleyip sote edin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler