Sofra
Kavun kabuğu içinde mevsim meyveleri ile hazırlanan rengarenk meyve salatası; yaz aylarında tatlı ihtiyacını karşılarken, göz alıcı sunumu ile de farklı bir servis imkanı sunuyor.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 adet büyük kavun (tercihen yuvarlak ve kalın kabuklu)

    2 adet olgun şeftali

    Birer su bardağı yaban mersini ve böğürtlen

    2 tatlı kaşığı chia tohumu

    8 top sade dondurma

    2 dal nane

Kavunu yıkayıp kurulayın. Enlemesine ortadan ikiye kesin. Eğer kavun yuvarlak değilse, altından ince bir dilim keserek sabit durmasını sağlayabilirsiniz. Bıçak yardımı ile kavunların içini keserek çıkarın ve ortasında büyük bir çukur oluşturun. Çekirdeklerini temizleyin ve çıkardığınız kavunu küp şeklinde doğrayın. Şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın, ardından yarım ay dilimleyin. Yaban mersinlerini yıkayın.
Çilekleri yıkayıp ayıklayın, büyük olanları ikiye bölün. Büyük bir karıştırma kabına meyvelerin hepsini alın. Üzerlerine chia tohumu serpin ve hafifçe harmanlayın. Kavunların ortasına dondurma kaşığı ile top şeklinde çıkardığınız dondurmaları yerleştirin. Üzerlerine meyveleri dizin. Buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda nane yaprakları ile süsleyip
servis yapın.