Elmalı İrmik Tatlısı

Elmalı İrmik Tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, irmik ve vanilya özütünü derin bir tencereye alıp kaynayana dek, tel bir çırpıcı ile sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, elmaları katın ve ılınana dek karıştırın. Bal ilave edip tekrar karıştırın.
  • 2
    Ortası delikli kek kalıbını ıslatıp fazla suyunu kalıba vurarak dökün. İrmikli karışımı kalıba boşaltıp, kalıbın tabanını tezgaha hafifçe vurarak irmiğin kalıba yerleşmesini sağlayın.
  • 3
    Buzdolabının alt rafına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. File antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.