Ev Yapımı Kemalpaşa
Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifimiz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, tereyağı, peynir, karbonat ve yumurtaları bir kapta iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, hamurdan, iri kiraz büyüklüğünde kopardığınız parçaları dizin.
- 2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için, su, toz şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp, 5 dakika kaynatın. İçine kemalpaşa tatlılarını atıp 15 dakika daha birlikte kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp servis tabağına alın. Üzerlerine kaymak ekleyip servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL