Güllaç Kızartması

Güllaç Kızartması: Geleneksel Güllaç’ın çıtır çıtır, altın rengindeki dönüşümü!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbet için, malzemeyi kaynatıp soğumaya bırakın. İçerisine 1 yemek kaşığı gül suyunu ilave edin. İç malzemesi için, toz şeker, badem ya da ceviz, kuru üzüm, tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğunu ve fıstığı karıştırın.
  • 2
    2 su bardağı sütü ısıtıp, güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Yumuşayan güllaç yapraklarını ikiye bölün. Üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup, iki tarafını da kapatarak iki parmak kalınlığında yassı bir şekilde sarın. Cam bir tepsiye dizin. 2 yumurtayı çatalla çırpın. Güllaç sarmaları önce yumurtaya, sonra susama bulayıp kızgın ayçiçek yağında kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.