Kadayıf Topları

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle kadayıf topları...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Peyniri küp şeklinde doğrayın. Kadayıfı geniş bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve elinizle didikleyerek açın. Kadayıftan bir avuç kadar alın ve avucunuzun içinde ortasını açıp, peynir koyun. Diğer elinizin yardımıyla yuvarlayın ve silikon kalıba yerleştirin. Kalan kadayıfı da aynı şekilde hazırlayın ve kalıpları fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

  • 2

    Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Pişen tatlıları, ılındıktan sonra kalıplardan servis tabağına çıkarın. Soğuk şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirip, kaymak ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.