Püre için balkabağını küp doğrayın. 1 yemek kaşığı su ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. İyice yumuşadıktan sonra üzerine bal döküp blender ile püre haline getirin ve oda sıcaklığında soğutun.
Baklava yufkaları ile aynı büyüklükte bir tepsiyi, eritilip soğutulmuş tereyağı ile yağlayın. Tepsiye 1 adet yufka yerleştirip üzerine 1 adet daha yufka koyun. 2. yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. Bu işlemi 20 adet yufka bitene dek aynı şekilde tekrarlayın. Daha sonra sırası ile önce labneyi yufkalara zarar vermeden sürün, ardından da balkabağı püresini sürüp üzerine ceviz serpin. Kalan 25 adet yufkayı 2 yufkada bir tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. Tüm yufkalar bittikten sonra en üste tereyağı sürün ve istediğiniz şekilde dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine bal dökün. Toz antep fıstığı ile süsleyin ve ılık servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.