Mafiş Tatlısı
Mafiş Tatlısı: Şerbetin ve kıtır kıtır hamurun mükemmel uyumu! Her lokmada hafif ve tatlı bir mutluluk sunan bu geleneksel tatlı, kendine özgü lezzetiyle sofralarınıza zarif bir dokunuş katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, tuz ve karbonatı koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
-
2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde, ince olacak biçimde açın. Kare şeklinde kesin ve ortasından büzerek, fiyonk şekli verin. Kızdırılmış ayçiçek yağda önlü arkalı kızartın. Soğuk şerbetin içine atın ve tatlı şerbeti çekince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL