Mukallele Senbuse

Mukallele Senbuse

Lezzetli tarifi ve kolay hazırlanışıyla Mukallele Senbuse tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tatlının şerbetini bir gece önceden hazırlayın. Bunun için; su, toz şeker, limon suyu ve gül suyunu bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 2
    İç harç için, toz badem, su, toz şeker ve tarçını bir tencereye koyup karıştırın. Ağır ateşte hamur haline gelene kadar pişirip, soğumaya bırakın. Yufkaları şeritler halinde kesin. Bademli harçtan yufkaların içlerine doldurup muska şeklinde sarın.
  • 3
    Kızgın ayçiçek yağında kızartın. Soğumaya bırakılmış şerbetin içine batırıp çıkarın. Üzerine tarçın serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...