Sarıburma

Enfes Sarıburma tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için de, un, yumurta, sirke, süt, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve aldığı kadar ılık su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru nemli bez altında yarım saat dinlendirin.

  • 2

    Daha sonra hamuru 16 eşit parçaya ayırın. Her bir bezeyi merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp, nişasta serperek, mümkün olduğunca incecik olacak şekilde açın. Açılan her yufkanın üzerine iri kıyılmış ceviz serpin. Daha sonra yufkayı tekrar oklavaya sarın. İki yanından büzdürerek, oklavadan tepsiye çıkarın. Tereyağını eritip iyice kızdırın. Burmaların üzerine gezdirin.

  • 3

    180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin ve ılınmaya bırakın. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için, şerbet malzemelerini kaynatın. Soğuyan şerbeti, fırından aldığınız ılınmış burmaların üzerine gezdirin. Şerbetini çekince servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.