Sini Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile sofralarınıza tat katacak sini tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yumurta, sirke, yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve tuzu karıştırıp unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirip, hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın. Bezeleri oklava ile açın. Yufkaları ortadan ikiye kesip içlerine ceviz içi serpin.
  • 2
    Yufkaları yuvarlak kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Ruloları bükerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritip kızdırdığınız tereyağını dökün.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 50 gram tereyağını eritip, üzüm pekmezi ile birlikte bir taşım kaynatın. Sıcak karışımı, soğuyan sininin üzerine gezdirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.