Vişneli Baklava

Klasik baklavanın tatlı dünyasında bir adım öteye geçin. Vişneli baklava ile hem çıtır çıtır hamur hem de meyve taptazeliğini bir araya getirin.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp tuzu ve suyu ekleyin. Yoğurup hamur haline getirin ve 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve merdane yardımı ile bir pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • 2
    Daha sonra üzerlerine nişasta serperek oklava yardımı ile tepsinizin büyüklüğünde açın. Hepsini üst üste koyarak 7-8 cm'lik kareler halinde kesin. Diğer taraftan vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp su ve toz şekerle 5 dakika haşlayıp süzün. Kareler halinde kestiğiniz yufkaların üstlerine birkaç tane vişne koyarak mantı kapatır gibi kapatıp tepsiye dizin.
  • 3
    Tereyağını eritip hamurların üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 140 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için, şeker ve suyu kaynatın. Baklava soğukken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Soğuk olarak servis yapın. Dilerseniz üzerine antep fıstığı serpebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.